Golftips

Von Burg Golf Power Fan training

Hans met Power FanDeze training is standaard in het warming-up programma. Voordelen van de power fan zijn:

U leert een betere start vanuit het onderlichaam van de downswing te maken.

U leert de heupen beter door te draaien in de finish.

U leert in de downswing bepaalde hoeken tussen shaft en arm beter te behouden.

 

 

 

Swingbaan training

Bij een golfswing is het belangrijk dat het clubhoofd goed door de bal gaat.

Op deze foto kunt u zien hoe u dit kunt visualiseren en oefenen. De uitleg hieronder is geschreven voor een rechts handige golfer.

  • van binnen naar buiten = van plus naar plus
  • van buiten naar binnen = van min naar min
  • van binnen naar binnen = is van plus naar min

De ideale swingbaan en voor een rechte bal moet u met uw club van: PLUS naar MIN swingen. 

  • swingt u de club van: MIN naar MIN dan krijgt u een rechte bal naar links ( pull ) of een slice.
  • swingt u de club van: PLUS naar PLUS dan krijgt u een rechte bal naar rechts ( push ) of een hook.

De swing van PLUS naar PLUS is al beter, maar gevorderden golfers moeten van PLUS naar MIN leren te swingen. U komt via de kant van plus naar de bal toe, en door de bal swingt u de grip en het clubblad naar min.

Neem een golfles om het e.e.a. nog eens goed uitgelegd te krijgen van uw pro.

Hans von Burg 06-53299892 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 
 

Chippen wanneer welke stok

Clubkeuze rondom de green

Veel golfers vinden het moeilijk om rondom de green de juiste club te kiezen of kiezen niet consequent de juiste club voor de betreffende situatie. Het uitgangspunt zou altijd moeten zijn, de bal voor op de green te laten landen en daarna uit te laten rollen naar de vlag. Drie factoren zijn hierbij van belang:

1. De ligging van de bal. Als de bal in echt diep gras ligt, is er vaak niets anders mogelijk dan de bal met een wedge ergens op de green te spelen. Als u in de fairway ligt, zijn alle opties mogelijk. Een wedge kan soms nog steeds het beste zijn, maar vaker dan dat, is het verstandig om een lagere, rollende bal te spelen met een club met minder loft. Als de grond droger is en het gras niet al te lang, is de meest effectieve manier om gewoon een putter te gebruiken.

2. Hoeveel ruimte is er vanaf de rand van de green naar de hole? Door de bal op de rand van de green te laten landen, heeft u  de meest betrouwbare landing. Er is dan namelijk  veel ruimte om de bal door te laten rollen, waardoor u kunt spelen met een ijzer met weinig loft (bijv. een5, 7 of 9). Naarmate de uitrol korter is wordt dit aangepast naar een club met meer loft. Een lage balvlucht is sowieso beter, omdat u een kleinere beweging kunt maken en het  gemakkelijker is het doel te bereiken dat dichterbij is.

3. Het laatste punt waar u rekening mee dient te houden is de stuit op het landingspunt. Als de green extreem hard is, zal de bal meer doorrollen en kiest u voor een stok met meer loft. Het omgekeerde geldt als de green extreem zacht is. Loopt het landingsgebied wat omhoog dan zal de bal minder doorrollen en dient u minder loft te gebruiken en andersom. Tenslotte is het zo, dat als u hoger staat dan het niveau van de green, de bal minder zal doorrollen en dus minder loft gewenst is. Omgekeerd, indien u lager staat dan het niveau van de green zal de bal meer doorrollen en zult u meer loft moeten     gebruiken.                                                                                                                                 

Denk bijvoorbeeld aan 3 verschillende rol mogelijkheden: 1/3 vucht en 2/3 rol bij een ijzer 7 t/m 9, 1/2 vlucht en 1/2 rol bij pitching of gab wedge, 2/3 vlucht en 1/3 rol bij sand  of lobwedge.

Flightscope

Flightscope

Video V1 Systeem

Video V1 Systeem

 

NGF 9 stappenplan

Ga direct naar het 9 stappenplan9-stappenplan-naar-handicap-36-stap-3

De Plane Swing

Ga direct naar de Plane Swing